Ivy logt hier in de blauwe Luxury Driving Seat Diamonds. Ze ligt lekker te slapen en zit goed vast in de auto. De Luxury Driving Seat Diamond is verkrijgbaar in meerdere kleuren.

Uw hond op een veilige manier vervoeren

Uw hond meenemen in de auto? Dit kan een super leuke ervaring zijn voor uw hond. Want meestal betekend dit lekker wandelen! Echter, is het wel van groot belang om uw hond op een veilige manier te vervoeren. Niet alleen voor u, ook voor uw hond. Het is namelijk zo dat een hond vaak tijdens het autorijden de bestuurder afleidt. Bovendien mag uw hond nooit los in de auto zitten. Het is levensgevaarlijk en bij een ongeluk zal uw hond het niet overleven.

Hoe gevaarlijk is gevaarlijk?

Wanneer u plotseling moet remmen, dan vliegt uw hond met grote vaart door uw auto naar voren. Uw hond verandert in een ongeleid obstakel met alle gevolgen van dien. Een aantal feiten die het kunnen illustreren:

  • 25% van de autobestuurders heeft geen bescherming in de auto voor zijn of haar hond;
  • 6% van de bestuurders in Nederland heeft een ongever gehad met hun eigen hond;
  • 51% van de hondeneigenaren is wel eens in een noodsituatie terecht gekomen door het toedoen van hun eigen hond;
  • 91% van de autobestuurders beschouwd het voervoer van hun hond zonder bescherming als ontzettend gevaarlijk.

Helaas is het in Nederland niet verplicht om uw hond vast te zetten in uw auto. Echter, in heel veel landen in Europa is dit wel verplicht.

Veilige manieren voor uw hond

Voor het veilig vervoeren van uw hond zijn er een aantal manieren om uw hond op een veilige manier te kunnen vervoeren:

  1. Het speciale hondentuigje waarbij de hond kort wordt vastgemaakt aan de autostoel. Mocht er een botsing zijn, dan kan uw hond niet voren schieten en wordt de kracht van de botsing verdeelt (net zoals een autogordel bij de mens);
  2. Voor kleine honden is een vervoersmand ook een ideale oplossing. Zet deze mand achter de voorstoel en zorg dat de hondenmand ook goed zit bevestigd.
  3. Grote honden kunnen het beste vervoerd worden in een reiskennel of bench;
  4. Heeft u geen hondenmand, reistuigje, reiskennel of bench omdat wat voor reden dan ook. Dan kunt u het beste uw hond op de grond zegten voor de bijrijdersstoel. Mocht de airbag dan uitklappen dan kan het uw hond niet bezeren.

Heeft u nog vragen?

U kunt ons bereiken via Facebook en Instagram of stuur een een e-mail naar info@diamonds4dogs.com.

Uiteraard kunt u ook gebruik maken van het contactformulier.

Veilige reismanden speciaal voor uw hond!