Uw hond meenemen in de auto? Dit kan een super leuke ervaring zijn voor uw hond. Want meestal betekend dit lekker wandelen! Echter, is het wel van groot belang om uw hond op een veilige manier te vervoeren. Niet alleen voor u, ook voor uw hond. Het is namelijk zo dat een hond vaak tijdens het autorijden de bestuurder afleidt. Bovendien mag uw hond nooit los in de auto zitten. Het is levensgevaarlijk en bij een ongeluk zal uw hond het niet overleven.

Hoe gevaarlijk is gevaarlijk?

Wanneer u plotseling moet remmen, dan vloegt uw hond met grote vaart door uw auto naar voren. Uw hond verandert in een ongeleid obstakel met alle gevolgen van dien. Een aantal feiten die het kunnen illustreren.

  • 25% van de autobestuurders heeft geen bescherming in de auto voor zijn of haar hond;
  • 6% van de bestuurders in Nederland heeft een ongeluk gehad met hun eigen hond;
  • 51% van de hondeneigenaren is wel eens in een noodsituatie terecht gekomen door het toedoen van hun eigen hond;
  • 91% van de autobestuurders beschouwd het voervoer van hun hond zonder bescherming als ontzettend gevaarlijk.

Veilige manieren voor uw hond

Voor het veilig vervoeren van uw hond zijn er een aantal manieren om uw hond op een veilige manier te kunnen vervoeren:

  • Het speciale hondentuigje waarbij de hond kort wordt vastgemaakt aan de autostoel. Mocht er een botsing zijn, dan kan uw hond niet voren schieten en wordt de kracht van de botsing verdeelt (net zoals een autogordel bij de mens);
  • Voor kleine honden is een vervoersmand ook een ideale oplossing. Zet deze mand achter de voorstoel en zorg dat de hondenmand ook goed zit bevestigd;
  • Grote honden kunnen het beste vervoerd worden in een reiskennel of bench;
  • Heeft u geen hondenmand, reistuigje, reiskennel of bench omdat wat voor reden dan ook. Dan kunt u het beste uw hond op de grond zetten voor de bijrijdersstoel. Mocht de airbag dan uitklappen dan kan het uw hond niet bezeren.

Heeft u nog vragen? Neem contact met ons op via onze sociale media kanalen, het contactformulier of ons e-mailadres: info@diamonds4dogs.com .