De boekenkast van iedere hondenliefhebber...

In onze wereld zijn er boeken vol geschreven over honden, hun gedrag & alles wat er bij komt kijken als je een hond wilt of al hebt. In dit artikel besteden we aandacht aan de boeken die eigenlijk iedere hondeneigenaar zou moeten hebben staan in de boekenkast. De meest uiteenlopende hondenboeken staan hierin vermeldt. Hondengedrag, honden EHBO, leuke leesboeken en natuurlijk informatieve boeken. Diamonds4Dogs kent het probleem van de hoeveelheid boeken. Ook wij wilden onszelf inlezen toen wij voor een hond kozen. Maar welk boek is goed? Welk boek kan ons helpen naar een gelukkige, gezonde en goed opgevoedde hond? Omdat er zoveel boeken zijn en wij zoveel boeken hebben gelezen, is de keuze voor ons heel makkelijk. Dit willen wij dan ook graag met jullie delen.

Diamonds4Dogs collage foto serie een hondenlevenlang fysiek & mentaal in balans geschreven door Ostepaat Martine Burgers en etholoog/trainer Sam Turner.

Een hondenleven lang fysiek & mentaal in balans

'Een hondenleven lang fysiek en mentaal in balans', een serie die bestaat uit vier fantastische boeken. Geschreven door Ostepaat Martine Burgers en etholoog/trainer Sam Turner nemen je in deze serie mee in hun visie op het begeleiden van uw hond gedurende zijn of haar leven. Deze serie bestaat uit vier delen:

  1. Elke pup een goede start;
  2. Je puber goed op pad;
  3. Je senior vervolgt zijn weg;
  4. De hond als atleet.

Deze serie van de eerste drie boeken onderscheidt zich van andere boeken over (jonge) honden omdat er zowel training technische, als met een therapeutische blik gekeken en geschreven wordt. Doordat de schrijvers hun krachten bundelen, krijgt uw pup de grootste mogelijke kans om uit te groeien tot een gezonde, goed in balans zijnde hond die met veel zelfvertrouwen door de wereld gaat. Bovendien wordt in ieder boek ingegaan op de specifieke fases die uw hondje ook meemaakt. Een pup maakt immers andere dingen mee dan een puber of een senior. Eigenlijk zijn deze drie boeken de basis voor een hondeneigenaar. Boek vier is een specialisatie wanneer u samen met uw hond wilt gaan sporten.

De boeken kosten per stuk € 36,95. De boeken zijn wat aan de dure kant maar zijn het naar onze mening dubbel en dwars waard. Via onderstaande link komt u op de website van de uitgever waar de boeken de bestellen zijn.

https://edicola.nl/product/een-hondenleven-lang-fysiek-en-mentaal-in-balans-deel-1-elke-pup-een-goede-start/

EHBO voor honden- Tips voor een gezonde hond

Dit boek is uw overlevingsgids voor een stressloze hondenzorg. Een duidelijke gids voorzien van afbeeldingen en foto's om u te tonen waar u op moet letten en hoe u moet reageren. Dankzij dit boek komt u te weten wanneer u de hulp van een dierenarts moet inroepen of wanneer het gezondheidsprobleem van uw hond veilig in eigen handen is. Of je nu een kersverse nieuwe hondenbezitter bent of een doorgewinterde hondeneigenaar met ervaring, dit boek is een kleine investering die altijd een passend antwoord biedt voor u en uw hond. De gids helpt u zorgen voor een goede gezondheid van jouw hond, die per slot van rekening toch ook een stukje familie is.

Dit boek staat in de hondenboekenkast van Diamonds4Dogs en is een echte aanrader! Handig om een keer door te lezen en mocht er een keer acuut iets zijn, dankzij het zoekregister is het zeer makkelijk om onderwerpen op te zoeken.

Via het hondencentrum betaalt u slechts € 34,95 voor deze gids.

https://www.hondencentrum.com/ehbo-voor-honden/?gclid=Cj0KCQjwjer4BRCZARIsABK4QeXTQcjgPBP1gKFiijYs5i2LT02a5wWfErLH4pSjCOkzHJ_FjVcIQ4kaAlRzEALw_wcB

Een hond om van te houden

Dit bekende boek (dankzij Oprah Winfrey) beschrijft hoe iedere hondeneigenaar zich ooit heeft gevoelt. De keuze: hoe voed ik mijn hond op tot een vrolijk, levenslustig en luisterend lid van het gezin, zonder geweld toe te passen?

Tamar Geller, onder andere de trainer e coach van de honden van Ophra Winfrey, propageert al jaren haar methode van 'life coaching' voor honden en hun baasjes. Tamar ontwikkelde een revolutionaire trainingsaanpak, gebasseerd op spelen, begrip & respect.

De adviesprijs voor dit boek is € 19,95. Maar met een beetje zoeken wordt dit boek voor een tientje aangeboden.

Meer info? Klik op de link hieronder of bestel het boek!

https://www.bol.com/nl/p/een-hond-om-van-te-houden/1001004005738225/?Referrer=ADVNLGOO002008J-G-106159599000-S-852467788782-1001004005738225&gclid=Cj0KCQjwjer4BRCZARIsABK4QeU1IAWSHE74lZ-kQJ5tuJO5-8ZG-nTDBHYg0xNN4pgjCKbAP0cqw_waAsY5EALw_wcB

De psychologie van de hond

De filosoof Plato dacht te weten dat 'een hond de ziel van de filosoof heeft'. Weten mensen eigenlijk wat er echt omgaat in het brein van de hond? Zijn honden zich echt bewust van het verleden, het heden en de toekomst? Hebben honden enig begrip van de concepten humor, liefde en een schuldgevoel? Bijgrijpen honden echt onze taal?

In De psychologie van de hond geeft de schrijver, Stanley Coren, antwoord op deze en nog veel meer vragen. Het boek geeft inzicht in de manieren waarop honden denken, problemen oplossen en nieuwe informatie (en prikkels) opnemen.

De schrijver baseert zich op de resultaten van wetenschappelijk onderzoek en op eigen observaties. Stanley Coren laat u door de ogen van een hond kijken, met de oren van een luisteren, de wereld met een hondenneus besnuffelen.

De adviesprijs van dit boek is € 20,99 op BOL.COM

https://www.bol.com/nl/p/de-psychologie-van-de-hond/1001004002603059/?bltgh=p200zFcaJnjoqfqZVVNCnQ.1_4.5.ProductTitle